Szpakos pisze:
no walsnie jestem zagubionym dzieckiem we mgle... poltora roku temu bo kiedys bawilem sie freesco i bylo fajnie bo tam bylo wszystko jasno opisane i nie mialem wiekszych problemow jedynie wieszal sie...jedynym problemem bylo to ze nie mailem serwera i bawilem sie na moim kompie i wkoncu uzbieralem kase (i walsnie tyle mi to zajelo i kupilem)....
A niżej piszesz, że nigdy wcześniej nie widziałeś Linuxa.
Szpakos pisze:
i ja nie oczekuje ze ktos zrobi cos za mnie bo np zeby napisac co musze wpisac rd.conf zeby samba sie uruchamiala to sa zapewne ze 3 linijki a wy robicie z tego niewiadomo co
i tu się mylisz, nie są to trzy linijki, a jeden wyraz
Szpakos pisze:
i mam przeszukac setki tysiecy infroamacji i przestudiowac zeby skonfigurowac serwa
przesadzasz, wpisując (w szukaj) 'samba' i zaznaczając 'NND' wywali Ci tylko około 99 tematów
Szpakos pisze:
staram sie i staram nigdy nie widzialem wczesniej linuxa i nie siedze w nim latami wiec nie wiem a dla was to nie cale 2min pisania
Nam ta wiedza nie jest potrzebna, my ją mamy. To Ty szukasz wiedzy. Więc przestań zachowywać się jak rozkapryszone dziecko, a jak chcesz żeby Ci ktoś pomógł, to zadaj pytanie, ale nie oto na co odpowiedź leży kilka postów niżej.
Szpakos pisze:
mam dosyc pokazny zbior ksiazek na temat linuxa (cala 700 nagrana) i powoli czytam ale jest tam odgroma informacji ktore nigdy mi sie nie przydadza a szukam jednej komendy ktora uruchomi sambe i mysql i takie tam podobne....
śmieszny jesteś, piszesz że instrukcje są pokrętne i nie zrozumiałe. Czytałeś je chociarz? mam wątpliwości, gdybyś czytał nie było by tego pytania
Szpakos pisze:
nie mam pretensi do nikogo
tere-fere-kuku
Szpakos pisze:
naprawde ja nie szukam zaczepki tylko bałwan jestem sie nauczyc...
to się ucz, a nie czekasz aż podadzą Ci na srebrnej tacy
Szpakos pisze:
z samba np ktos by wyciol swoj fragment konfiguracji i juz bym wiedzial jak bo bym przestufioal
Leń jesteś. Tak... wierzę Ci