amix pisze:
Bardzo motywująca odpowiedz szczerze mówiąc takiej się spodziewałem!!! To nie zostaje nic innego jak dalsze bałwan jestem z winproxy lub płacenie dodatkowych 200 zł miesięcznie za wątpliwej jakości 128kb z zablokowanymi portami do większości usłóg tylko dletego Że ktoś zmienił zasady i że mieszka się w pipidówce gdzie nie ma możliwości założenie innego łącza. Ps tu nie chodzi o złodziejstwo bo na przydzieliny adras ip jest przypisane pasmo wię co komu do tego czy ja sobie to w swoim lokalu podzielę na dwa kompy????? i tak wiecej nie pociągnę.Po drugie Admin powiedział ze nie ma możliwości przypisania 2 mac adresów do jednego uzytkownika .POZOSTAWIAM DO PRZEMYŚLENIA!!!!!
Tu nie ma nic do przemyślenia. Świetnie nam wyłuszczyłeś argumenty przeciw tego typu ograniczeniom. Tyle tylko że wydaje mi sie, że adresatem tej argumentacji powinien być provider. Jeśli, jak piszesz dla każdego ip jest przypisany ściśle określony transfer nie ma żadnych przeciwskazań żeby mozna było uzywać więcej niż jednego komputera. Jeśli provider tego nie rozumie to może warto pomyśleć o konkurencji... albo jeśli takowej nie ma to może ją stworzyć. Z normalnymi. sensownymi zasadami przyłączania kolejnych użytkowników...
Poza tym zwróć uwagę, że nie potrzebujesz dwóch (lub więcej) adresów więc argument że nie można przypisać do jednego IP więcej niż jednego adresu MAC jest niepoważny i świadczy tylko o ignorancji providera. Lub o traktowaniu użytkowników jak idiotów... dla mnie wystarczający powód żeby się z takim providerem rozstać. Choćby za cenę uruchomienia własnej sieci - w końcu skądś on to łącze bierze. Więc dlaczego nie ty?
Radzę to również przemyślec...