simpo pisze:
Mis' pisze:
mnie pasuje, tobie nie? cóż, rzecz gustu. [...]
nie wiem o czym brzydkim mówisz, ale jesli, jak mówisz nie jest to przeznaczone do długich posiedzeń to można użyć dowolnego narzędzia
Jak pisalem chodzi o ludzi, ktorzy jak nie maja kursora na ekranie to naciskaja reset, bo mysla ze sie system zawiesil :/
po co kontynuujesz ten wątek jeśli nawet nie czytasz odpoweidzi - przecież napsiałem ci ze links działa w trybie graficznym, i ma obsługę myszki? jak w takiej sytuacji mozesz mówić o "nie widzeniu kursora"????
simpo pisze:
Mis' pisze:
A X-ów w NND nie będzie.
Ale ja nie chce Xow w dystrybujcji NND, jak nie chce sie mieszac zalozenia dystrybucji, po prostu zadalem pytanie jak zainstalowac Xy w moim systemie i licze, ze znajdzie sie ktos kto chociaz da jakies wskazowki, a nie zacznie od razu krytykowac :/
a ja ci odpowiedziałem że nie potrzba X-ów żeby używać przeglądarki www. A jak zainstalować? ściągnąć źródła, przeczytać plik INSTALL i postępować tak jak tam jest opisane. Wszystko.
simpo pisze:
No wiec prosze o mala pomoc pt. "Jak popsuc swoj routerek !?"
patrz akapit wyżej
simpo pisze:
Zdaje sobie sprawe ze tworzenie nawet tak "prymitywnej" dystrybucji jak NND nie jest sprawa prosta, ale jak widze takie podejscie to zastanawiam sie po co tak wlasciwie to robisz !?
po pierwsze - jakie podejście? po drugie ja też się zastanawiam... i sensu widzę jakby mniej po kazdym takim wątku jak ten.
simpo pisze:
"My", czyli kto !? 3353 zarejestrowanych w momencie pisania postu użytkowników w jednej osobie, kryjacej sie pod nickiem Mis' !?
a jednak pomimo 3353 osób zarejestrowanych nikt specjanie się pcha z odpowiedziami na twoje pytanie...
simpo pisze:
Przeciez ktos z tych ludzi mogl (a raczej na pewno) probowac uruchomic Xy na NND,
patrz akapit wyżej...
simpo pisze:
skoro nie chce kolega napisac to w porzadku, ale prosze nie wyzywac mnie tu od TROLLi tylko dlatego, ze poruszylem jak widze temat tabu na tym forum :/
po pierwsze nie wyzywam - napisałem "mam wrażenie". Po drugie dyskusja o środowisku graficznym w NND już była niejedna, nie jest to więc temat tabu. Po trzecie dyskusja jest bezprzedmiotowa bo odpowiedź jest na forum. Poniżej masz jej skróconą wersję:
1. zainstalować narzędzia developerskie
2. ściągnąć źródła Xfree86 lub Xorg
3. przeczytać dokumentację
4. robić to co w dokumentacji napisano
P.S. powyższe jest prawdziwe dla
każdego programu - wystarczy podmienić Xfree86 lub Xorg na odpowiednią nazwę.