Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest piątek, 4 lipca 2025, 21:08

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
mam następujący problem, korzytam z neostrady i wszystko zasadniczo gra z wyjątkiem tych nie otwierających się stron np. orange, lot, bla bla bla, słowem jest ich kilka. Nie jestem asem w tej dzidzinie więc proszę o pomoc...:) :roll:

Ps. ktoś mi sugerował zmianę serwera proxy...jakbym wiedziała co to jest... :lol:

Tytuł:
Honorowy Admin

Mam nadzieję, że czytać umiesz, więc poczytaj forum, użyj opcji "szukaj" - bo na ten temat już było...

Tytuł:
strasznie jestes niemiły, chociaż po przegladnięciu kilku tematów zauważyłam Twoja aktywnosć...zakładajac że własnie Ty mi pomożesz...

Ps. wydaje mi się, że w tresci mojego zapytania zawarłam stopień zainteresowania tematem i jakosć moich poszukiwań, które ograniczały się do minimum...Twoja odpowiedz również mogła się do tego sprowadzać...zakładam, że opcje "ctrl C" i "ctrl V" znasz :) ale i tak dziękuje. Mam nadzieję, że trafi się ktos milszy i skopiuje pomocna informacje w zamian za dziecinne "nie wiem co"....

Ps. BIS :) dowiodłam że radzę sobie z czytaniem nawet takich TRUDNYCH tekstów :) jak Twoje.

Tytuł:

To ja Ci pomogę. Przejżyj FAQ tasiorka, potem przeczytaj opisy na nnd.freesco.pl (włącznie z tym głupim tego głupigo Apache'a ;) ), na forum sama dużo znajduję informacji, w wiiki.nnd.freesco.pl est dużo rzeczy, które mi pomogły. Ostatecznie możesz skorzysać z irca, ale nie zawsze jest ktoś, kto Ci pomoże.
A często mam problemy wtedy opisuję je tak konkretnie jak tylko potrafię. (np uwzględniając system operacyjny, odpalone usługi, które mogą mieć związek ze sprawą itd... )

A serwer proxy to:
Specjalny serwer, przez który następuje połączenie pomiędzy serwerem i klientem (np. serwerem WWW i przeglądarką stron internetowych). Serwer proxy przechowuje pliki pobierane z odległego serwera i umożliwia szybszy dostęp do nich poprzez przechowywanie ich kopii bliżej użytkownika.

W przypadku stron WWW oznacza to, że gdy korzysta się z serwera proxy znajdującego się w Warszawie, aby dostać się na popularne amerykańskie strony WWW nie trzeba tych stron pobierać z USA tylko z Warszawy. Jeżeli już wczesniej ktoś je pobierał z USA to są one dostępne w zasobach serwera proxy i jeżeli tylko nie zmieniła się zawartość tych stron, pobierane będą właśnie z niego.

Zastosowanie serwera proxy odciąża ruch w sieci i znacznie przyśpiesza transfer plików. W pewnych przypadkach jest to usługa niepożądana, dlatego można ją włączać i wyłączać w zależności od potrzeb.

przekopiwałam to z pierwszej lepszej strony (Ctrl+C, Ctrl+V)

Maciek jest bardzo miły.

Tytuł:
MODERATOR

kasia_basia pisze:
Ps. wydaje mi się, że w tresci mojego zapytania zawarłam stopień zainteresowania tematem i jakosć moich poszukiwań

Tak zawarlas doskonale, wiec teraz wytlumacz mi dlaczego komus mialoby sie chiec Ci pomoc, jak Ty masz gleboko w d... nawet dokladne przedstawienie tematu, nie mowiac o postaraniu sie o znalezienie odpowiedzi samodzielnie i nie spamowanie.
kasia_basia pisze:
zakładam, że opcje "ctrl C" i "ctrl V" znasz :)

Nawet jesli ktos zna, to dalej nie rozumiem dlaczego mialby za Ciebie szukac.
PS. Twoj post jest tak naiwny, ze az smierdzi prowokacja.

Tytuł:
Honorowy Admin

kasia_basia pisze:
strasznie jestes niemiły

Starałem się...
Cytuj:
w tresci mojego zapytania zawarłam stopień zainteresowania tematem i jakosć moich poszukiwań

A ja zawarłem w odpowiedzi moje mizerne zainteresowanie tym, że ci się nie chce.
Cytuj:
Ps. BIS :) dowiodłam że radzę sobie z czytaniem nawet takich TRUDNYCH tekstów :) jak Twoje.

Brawo! Już jest to pierwszy etap sukcesu.
PS. Jak zaczniesz mi płacić, to będziesz mogła wymagać. A na razie zamykam temat, aby nie zaśmiecać forum.

Tytuł:
PGF

http://forum.freesco.pl/viewtopic.php?t ... +neostrada

Obrazek

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+2godz.