Albercik pisze:
Mis' pisze:
Zwykła kultura i grzeczność wymagają, żebyś ty, jako stawiający zarzuty, przedsatwił swoje stanowisko.
Aby nie przytaczać podam link :
http://www.netykieta.prv.pl/Znam ten dokument... nadal nie rozumiem co on ma do całej tej dyskusji.
Przypomnę ci że miałeś pretensję ze zadałem ci pytanie w wątku w którym nie mogłeś odpowiedzieć. Przeprosiłem, bo nie wiedziałem że był zamknięty i zasugerowałem abyś odpowiedział w wątku który otworzyłeś... nie odpowiedziałeś. Następnie rzucasz linkiem do dokumentu który w niniejszej dyskusji nic nowego nie wnosi. Potarktuj mnie jak głupie dziecko, które nic nie rozumie i w kilku słowach wyjaśnij o co ci naprawdę chodzi. Bo mam wrażenie, że nie tylko ja tego nie wiem...
Albercik pisze:
Cytuj:
Potem dopiero możemy przedstawić swoje zdanie na wskazane przez ciebie problemy.
j.w.
pamiętaj, że netykieta to tylko wycinek tak zwanego dobrego wychowania. Wycinek dotyczący jednego dość wąskiego zagadnienia jakim jest internet. tak zwane dobre wychowanie (grzeczność, kultura, wybierz sobie co chcesz) obejmują szerszy zakres spraw. I mówią, że jeśli masz jakieś zastrzerzenia to je spokojnie przedstaw i pozwól drugiej stronie przedstawić swoje zdanie. Póki co nie doczekaliśmy się od ciebie żadnych konkretów.
Albercik pisze:
Cytuj:
Póki co na pytania o konkrety albo nie odpowiadasz, albo wymigujesz się takimi zdaniami jak powyżej. Stawiasz zarzuty tak ogólne, że tak naprawdę nie znacza nic. Dorosnij, albo zmien forum jeśli ci się tutejsza polityka nie podoba...
Konkrety : jak już wspomniał przedmówca : tolerujecie dzielenie neo , ale nie dzielenie TV. Udostępnianie przez sharing nie jest nielegalnie - na jakich zasadach to już wspomniałem i powinno być jasne , i dokładnie tyczy się to do neo . Traktujecie tematy wybiórczo :
co do faktu, że neostradę można dzielić w obrębie lokalu chyba się zgadzamy wszyscy... więc, jak napisał ci już Tasiorek, nie mając możliwości (ani chęci) sprawdzania czy użytkownicy NND dzielą neostardę zgodnie z regulaminem czy nie, zakładamy uczciwość. I stąd opcja "Neostrada" pozostanie w net_confie. A jeśli ktoś wykorzystuje NND do nielegalnego dzielenia neostrady to robi to na własną odpowiedzialność. Producentów noży nie można oskarżyć o współudział w zamordowaniu kogoś nożem...
Albercik pisze:
Cytuj:
(...) neostrada może być dzielona we własnym domu i mieszkaniu, w tym również właściciel domu wynajmujący mieszkania ma prawo udostępniać ją lokatorom, w firmach (...to zinterpretuję zaraz...), a także w szkołach, instytucjach i urzędach.(...)
dokładnie tak można dzielić wizję , cyfrę+ itp.
Zarówno Maciek, jak i Tasiorek napisali, że rozmawiali w tej sprawie otrzymali odpowiedź, która jest zupełnie inna niż twoja. Ty nie podajesz żadnego źródłą na poparcie swoich słów. Nawet statystycznie rzecz biorąc, oni są dla mnie bardziej wiarygodni...
Albercik pisze:
Cytuj:
(...) także firma podnajmująca lokale innym firmom ma prawo dzielić (...)
Nie wiem skąd to wykopałeś , ale lokal wynajmowany innym firmom jest wydzielonym fizycznie innym pomieszczeniem - prawo budowlane (podział fizyczny) i to jest nielegalne . Inaczej ma się do lokatorów w mieszkaniu - jeden lokal - można dzielić.
to szczegół... w tej dyskusji nie ma najmniejszego znaczenia. Choć wydaje mi się, że np szkoła mająca więcej niż jeden budynek powinna móc legalnie podzielić neostardę na wszystkie zajmowane przez siebie lokale. Jednak jak to jest w praktyce nie wiem.
Albercik pisze:
Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk

. Czy już dotarło o co chodzi ?
Podasz w końcu jakieś źródła swoich informacji? Powiesz w końcu, które to wątki zamykamy i otwieramy? Krótko: podasz w końcu jakieś konkrety? Bo na razie to mącisz wodę i chcesz aby ci wierzyć na słowo...
I jeszcze raz ci powiem - nie podoba ci się polityka na tym forum? Nikt cię tu nie trzyma...