Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 czerwca 2025, 10:35

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
PGF

Jesteście tak niezorganizowani jak pijane dzieci we mgle : powyższy post zostałzamknięty , co nie przeszkadzało Mis' owi zadać pytania i Maćkowi odpowiedzieć według własnego widzimisie i znów "hop" i post zamknięty . Mis' : po co to pytanie , skoro i tak nie dajecie możliwości odpowiedzi ? Powoli mam z Was ubaw większy niż z polskiego sejmu :wink: ....bo już nic innego nie pozostało .......

MODERATOR

Albercik pisze:
Mis' : po co to pytanie , skoro i tak nie dajecie możliwości odpowiedzi ?

Nie wiem kiedy wątek został zamknięty, ja w kazdym razie o tym nie wiedziałem zadając pytanie. Przepraszam jeśli cie to uraziło w jakiś sposób. Co do odpowiedzi, to mogłes odpowiedziec na przykład tu. W końcu i tak nowy wątek otworzyleś...

Tytuł:
Honorowy Admin

Albercik - łatwo zauważyć, że temat zamknął tasiorek zgodnie z twoją sugestią. Mis' napisał, bo to jest przywilej moderatora - pisać w zamknętych tematach. Być może nie zauważył, że temat jest zamknięty, w pośpiechu może się zdarzyć. Ja dodałem swoje trzy grosze tytułem podsumowania, mając świadomość, że temat jest zamknięty.
Co do niezorganizowania, mamy więcej zajęć niż prowadzenie forum, czasami konsultujemy decyzje - czasami nie ma na to czasu. Ponieważ jednak z reguły się zgadzamy, nie stanowi to żadnego problemu.
Co do twojej postawy - to może wreszcie wyjaśnisz explicite, o co ci naprawdę chodzi. Bo jeśli chodzi o dopuszczenie postów na temat złodziejskich sztuczek, to nasze stanowisko jest równie niezmienne od początku istnienia forum. Może ci się to nie podobać, ale powinieneś to uszanować.
Jeśli o coś innego, to wyjaśnij to sensownie i logicznie. Bo jak na razie to widzę tylko próby wyprowadzenia moderatorów z równowagi, a nie widzę żadnych sensownych argumentów.

PGF

Mis' pisze:
Albercik pisze:
Mis' : po co to pytanie , skoro i tak nie dajecie możliwości odpowiedzi ?

Nie wiem kiedy wątek został zamknięty, ja w kazdym razie o tym nie wiedziałem zadając pytanie. Przepraszam jeśli cie to uraziło w jakiś sposób. Co do odpowiedzi, to mogłes odpowiedziec na przykład tu. W końcu i tak nowy wątek otworzyleś...

No nieee :roll: .... ja się nie czuję urażony , już bez przesady , nie tędy droga - traktuję to jako niezły ubaw z zasad panujących na forum , gdzie jeden moderator przez drugiego prześcigują się w zamykaniu postów albo "cichaczem" dopisują coś do wątku nagle go zamykając . Potraktujcie to jako luźną konwersację n.t. dziwnych zasad na forum.freesco . Mam już coraz większy ubaw - i tak to należy traktować.

Tytuł:
PGF

Maciek pisze:
Bo jak na razie to widzę tylko próby wyprowadzenia moderatorów z równowagi, a nie widzę żadnych sensownych argumentów.

Jeżeli pokażesz mi sens w poczynaniach moderatorów to ja ukażę Ci sens moich wypowiedzi .

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Jeżeli pokażesz mi sens w poczynaniach moderatorów to ja ukażę Ci sens moich wypowiedzi .

Zwykła kultura i grzeczność wymagają, żebyś ty, jako stawiający zarzuty, przedsatwił swoje stanowisko. Potem dopiero możemy przedstawić swoje zdanie na wskazane przez ciebie problemy. Póki co na pytania o konkrety albo nie odpowiadasz, albo wymigujesz się takimi zdaniami jak powyżej. Stawiasz zarzuty tak ogólne, że tak naprawdę nie znacza nic. Dorosnij, albo zmien forum jeśli ci się tutejsza polityka nie podoba...

Tytuł:
MODERATOR

Albercik, nie wiem dlaczego (bo nie chcesz wyjawic), ale szukasz problemu tam gdzie go poprostu nie ma. Ktos z PGF Cie ugryzl, albo podrapal? Obydwa posty zamknalem ja, co powinienes zauwazyc, a inny moderatorzy sie dopisali po ich zamknieciu. Takie jest ich prawo i tak bedzie niezaleznie od tego ile kolejnych watkow otworzysz. Co do zamykania tematow, to nie wiem jak inni, ale ja bede je zamykal, jak tylko uznam, ze sie do tego kwalifikuja i Twoje dosc pokretne zdanie mnie nie obchodzi (chyba, ze przedstawisz jakies sensowne argumenty, bo narazie Ci sie to nie udalo). Jak masz z tego ubaw, to milo mi, ze forum dostarcza takze rozrywki. Jednego smieszy dobry dwocip, innego kawalek sera. Nie wnikam do ktorej z grup sie zaliczasz, ale mam prosbe: masz jakies konkretne zarzuty, to je przedstaw, jesli zas nie, to nie spamuj.
EDIT: tak mi wlasnie przyszlo do glowy: Udzieliles sie juz kilka razy w watku, w ktorym narzekasz, ze Mis zadal Ci pytanie i nie dal mozliwosci odpowiedziec, ale do tej pory nie udalo Ci sie na to pytanie odpowiedziec. Lekko dziwne nie uwazasz? No chyba, ze chciales sie pozalic dla samego zalenia.

Tytuł:
Honorowy Admin

Słowo się rzekło, kobyłka u płota - mówi stare polskie przysłowie, choć być może Albercik powinien powiedzieć sobie teraz Hannibal ante portas. Mam dziś wolne i czasu nieco więcej niż zwykle, a że domagał się
Cytuj:
Jeżeli pokażesz mi sens w poczynaniach moderatorów

to odpowiem. Sens jest taki, że nie lubimy złodziei. Proste i jasne.

Tytuł:
Użytkownik

a jak sie zapatruja moderatorzy na dzielenie neostrady po za lokal?
tosz to zlodziejstwo w czystej postaci i w dodatku wspierane programowo!
hanba.

proponuj wyciac z instalatora NND opcje dotyczace neo, zas uzytkownikow NND
dzielacych neostrade zmusic do zlozenia oswiadczen majatkowych i pisemnych deklaracji, iz postepuja zgodnie z prawem.

z powazanie podpisano:

...uzytkownik DSL ( bez promocji)

Ostatnio zmieniony wtorek, 18 kwietnia 2006, 17:01 przez -MW-, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Honorowy Admin

Generalnie - zasada jest prosta, nie popieramy takich działań. To kwestia użytkownika i firmy, której też nie zamierzamy wspierać. Nie ma to jednak nic wspólnego z NND i naszą działalnością.

Tytuł:

Ej no darujcie już sobie. Wiecie jak to głupio wygląda taka pogadanka?
Kulturalniej chyba takie sprawy załatwiać na priv, bo tutaj się robi jak "dzieci neostrady" hehe :D
Ale ja serio mówię, że robi się niesmacznie.

Tytuł:
MODERATOR

-MW- pisze:
a jak sie zapatruja moderatorzy na dzielenie neostrady po za lokal?

Wypowiem sie tu w moim imieniu: Dzielenie neostrady jest legalne w obrebie wlasnego lokalu. Nie mam mozliwosci i ochoty sprawdzac, czy ktos tak robi, czy dzieli sygnal poza wlasny lokal. Opcja w net_confie wedlug mnie powinna pozostac chocby dla osob, ktore robia to legalnie. Sam card sharing zgodny z regulaminem nie jest w zadnym wypadku, dlatego tolerowany (przynajmniej przezemnie) nie bedzie.

Tytuł:
Honorowy Admin

Dodam, że neostrada może być dzielona we własnym domu i mieszkaniu, w tym również właściciel domu wynajmujący mieszkania ma prawo udostępniać ją lokatorom, w firmach (także firma podnajmująca lokale innym firmom ma prawo dzielić), a także w szkołach, instytucjach i urzędach. Zatem -MW- jeśli chcesz się czegoś uczepić to poszukaj lepszego sposobu...

Tytuł:
Użytkownik

kto ma wladze ten zadzi ! i basta.

Tytuł:
Użytkownik

-MW- pisze:
kto ma wladze ten zadzi ! i basta.

Sorry ale troche myrdolisz
Goście rozmawiają o łamaniu c+ sciganym od kilku lat dosyć ostro przez prewencje a nie o dzieleniu neo które koło tyłka lata TP

Tytuł:
PGF

Mis' pisze:
Zwykła kultura i grzeczność wymagają, żebyś ty, jako stawiający zarzuty, przedsatwił swoje stanowisko.

Aby nie przytaczać podam link : http://www.netykieta.prv.pl/
Cytuj:
Potem dopiero możemy przedstawić swoje zdanie na wskazane przez ciebie problemy.

j.w.
Cytuj:
Póki co na pytania o konkrety albo nie odpowiadasz, albo wymigujesz się takimi zdaniami jak powyżej. Stawiasz zarzuty tak ogólne, że tak naprawdę nie znacza nic. Dorosnij, albo zmien forum jeśli ci się tutejsza polityka nie podoba...

Konkrety : jak już wspomniał przedmówca : tolerujecie dzielenie neo , ale nie dzielenie TV. Udostępnianie przez sharing nie jest nielegalnie - na jakich zasadach to już wspomniałem i powinno być jasne , i dokładnie tyczy się to do neo . Traktujecie tematy wybiórczo :
Cytuj:
(...) neostrada może być dzielona we własnym domu i mieszkaniu, w tym również właściciel domu wynajmujący mieszkania ma prawo udostępniać ją lokatorom, w firmach (...to zinterpretuję zaraz...), a także w szkołach, instytucjach i urzędach.(...)

dokładnie tak można dzielić wizję , cyfrę+ itp.

Cytuj:
(...) także firma podnajmująca lokale innym firmom ma prawo dzielić (...)

Nie wiem skąd to wykopałeś , ale lokal wynajmowany innym firmom jest wydzielonym fizycznie innym pomieszczeniem - prawo budowlane (podział fizyczny) i to jest nielegalne . Inaczej ma się do lokatorów w mieszkaniu - jeden lokal - można dzielić.

Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk :? . Czy już dotarło o co chodzi ?

Tytuł:
Użytkownik

Dzielenie neo jest dozwolone tylko w obrebie jednego lokalu.
Dzilenie sygnału tv (z jednego tunera) jest dozwolone tylko w obrebie jednego lokalu (i to tez zalezy od firmy) np UPC za dodatkową opłatą.
O dzieleniu kodowania to ......mysle że wystarczy .....................

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Mis' pisze:
Zwykła kultura i grzeczność wymagają, żebyś ty, jako stawiający zarzuty, przedsatwił swoje stanowisko.

Aby nie przytaczać podam link : http://www.netykieta.prv.pl/

Znam ten dokument... nadal nie rozumiem co on ma do całej tej dyskusji.
Przypomnę ci że miałeś pretensję ze zadałem ci pytanie w wątku w którym nie mogłeś odpowiedzieć. Przeprosiłem, bo nie wiedziałem że był zamknięty i zasugerowałem abyś odpowiedział w wątku który otworzyłeś... nie odpowiedziałeś. Następnie rzucasz linkiem do dokumentu który w niniejszej dyskusji nic nowego nie wnosi. Potarktuj mnie jak głupie dziecko, które nic nie rozumie i w kilku słowach wyjaśnij o co ci naprawdę chodzi. Bo mam wrażenie, że nie tylko ja tego nie wiem...

Albercik pisze:

Cytuj:
Potem dopiero możemy przedstawić swoje zdanie na wskazane przez ciebie problemy.

j.w.

pamiętaj, że netykieta to tylko wycinek tak zwanego dobrego wychowania. Wycinek dotyczący jednego dość wąskiego zagadnienia jakim jest internet. tak zwane dobre wychowanie (grzeczność, kultura, wybierz sobie co chcesz) obejmują szerszy zakres spraw. I mówią, że jeśli masz jakieś zastrzerzenia to je spokojnie przedstaw i pozwól drugiej stronie przedstawić swoje zdanie. Póki co nie doczekaliśmy się od ciebie żadnych konkretów.

Albercik pisze:
Cytuj:
Póki co na pytania o konkrety albo nie odpowiadasz, albo wymigujesz się takimi zdaniami jak powyżej. Stawiasz zarzuty tak ogólne, że tak naprawdę nie znacza nic. Dorosnij, albo zmien forum jeśli ci się tutejsza polityka nie podoba...

Konkrety : jak już wspomniał przedmówca : tolerujecie dzielenie neo , ale nie dzielenie TV. Udostępnianie przez sharing nie jest nielegalnie - na jakich zasadach to już wspomniałem i powinno być jasne , i dokładnie tyczy się to do neo . Traktujecie tematy wybiórczo :

co do faktu, że neostradę można dzielić w obrębie lokalu chyba się zgadzamy wszyscy... więc, jak napisał ci już Tasiorek, nie mając możliwości (ani chęci) sprawdzania czy użytkownicy NND dzielą neostardę zgodnie z regulaminem czy nie, zakładamy uczciwość. I stąd opcja "Neostrada" pozostanie w net_confie. A jeśli ktoś wykorzystuje NND do nielegalnego dzielenia neostrady to robi to na własną odpowiedzialność. Producentów noży nie można oskarżyć o współudział w zamordowaniu kogoś nożem...

Albercik pisze:
Cytuj:
(...) neostrada może być dzielona we własnym domu i mieszkaniu, w tym również właściciel domu wynajmujący mieszkania ma prawo udostępniać ją lokatorom, w firmach (...to zinterpretuję zaraz...), a także w szkołach, instytucjach i urzędach.(...)

dokładnie tak można dzielić wizję , cyfrę+ itp.

Zarówno Maciek, jak i Tasiorek napisali, że rozmawiali w tej sprawie otrzymali odpowiedź, która jest zupełnie inna niż twoja. Ty nie podajesz żadnego źródłą na poparcie swoich słów. Nawet statystycznie rzecz biorąc, oni są dla mnie bardziej wiarygodni...

Albercik pisze:
Cytuj:
(...) także firma podnajmująca lokale innym firmom ma prawo dzielić (...)

Nie wiem skąd to wykopałeś , ale lokal wynajmowany innym firmom jest wydzielonym fizycznie innym pomieszczeniem - prawo budowlane (podział fizyczny) i to jest nielegalne . Inaczej ma się do lokatorów w mieszkaniu - jeden lokal - można dzielić.

to szczegół... w tej dyskusji nie ma najmniejszego znaczenia. Choć wydaje mi się, że np szkoła mająca więcej niż jeden budynek powinna móc legalnie podzielić neostardę na wszystkie zajmowane przez siebie lokale. Jednak jak to jest w praktyce nie wiem.

Albercik pisze:
Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk :? . Czy już dotarło o co chodzi ?

Podasz w końcu jakieś źródła swoich informacji? Powiesz w końcu, które to wątki zamykamy i otwieramy? Krótko: podasz w końcu jakieś konkrety? Bo na razie to mącisz wodę i chcesz aby ci wierzyć na słowo...

I jeszcze raz ci powiem - nie podoba ci się polityka na tym forum? Nikt cię tu nie trzyma...

Tytuł:
Użytkownik

Cytuj:
Sorry ale troche myrdolisz
Goście rozmawiają o łamaniu c+ sciganym od kilku lat dosyć ostro przez prewencje a nie o dzieleniu neo które koło tyłka lata TP

:oops:

oj chyba ty nie czujesz o co tu idzie :)

Tytuł:
PGF

Cytuj:
Podasz w końcu jakieś źródła swoich informacji?

Po raz który ? Czytanie ze zrozumieniem - klucz do sukcesu. Odpowiedź : REGULAMINY :!: .

Cytuj:
Znam ten dokument... nadal nie rozumiem co on ma do całej tej dyskusji.

Tak , to widac dokładnie .

Cytuj:
to szczegół... w tej dyskusji nie ma najmniejszego znaczenia

...jak cała reszta , którą przytoczyłęm . Dla Ciebie nie ma .

Cytuj:
Choć wydaje mi się, że np szkoła mająca więcej niż jeden budynek powinna móc legalnie podzielić neostardę na wszystkie zajmowane przez siebie lokale. Jednak jak to jest w praktyce nie wiem.

Kogo obchodzi co Ci się wydaje ? Przytocz konkrety , a nie wizje .

Cytuj:
Krótko: podasz w końcu jakieś konkrety?

Ile jeszcze razy ? Jakieś problemy z czytaniem ? Bo już dedukji nie trzeba aby przeczytać kawałek tekstu .

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.