Freesco, NND, CDN, EOS

http://www.freesco.pl
Dzisiaj jest wtorek, 24 czerwca 2025, 14:52

Strefa czasowa UTC+2godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Użytkownik

Albercik pisze:
Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk :? . Czy już dotarło o co chodzi ?

Nic dodać nic ująć.

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Cytuj:
Podasz w końcu jakieś źródła swoich informacji?

Po raz który ? Czytanie ze zrozumieniem - klucz do sukcesu. Odpowiedź : REGULAMINY :!: .

pokaż skan/link do takiego regulaminu. A przynajmniej podaj jaki to operator ma taki regulamin. Dziwne mi się wydaje że dwóm osobom powiedziano u źródła coś innego niż ty wiesz z regulaminu. Chyba że zarzucasz im kłamstwo. W takiej sytuacji grzeczność i kultura osobista wymaga udokumentowania swojego zdania. Na razie powołujesz się na coś czego w żaden sposób nie chcesz pokazać...

Albercik pisze:
Cytuj:
Znam ten dokument... nadal nie rozumiem co on ma do całej tej dyskusji.

Tak , to widac dokładnie .

to mi to jak głupiemu dziecku wytłumacz... nalepiej cytujac odpowiednie fragmenty dokumentu na który się powołujesz... przypominam, że za swoje uchybienie (odpowiedź w zamkniętym watku) przeprosiłem.

Albercik pisze:
Cytuj:
to szczegół... w tej dyskusji nie ma najmniejszego znaczenia

...jak cała reszta , którą przytoczyłęm . Dla Ciebie nie ma .

dla mnie nie ma. Miałyby, gdybyśmy rozmawiali o konkretnym przypadku właściciela X czy firmy Y.

Albercik pisze:
Kogo obchodzi co Ci się wydaje ? Przytocz konkrety , a nie wizje .

Rzeczywiście nikogo... przepraszam. Wydawało mi się że rozmawiamy kulturalnie i mogę wtrącić zdanie nieco odbiegające od tematu. Widać myliłem się.... Jeszcze raz przepraszam.

Albercik pisze:
Cytuj:
Krótko: podasz w końcu jakieś konkrety?

Ile jeszcze razy ? Jakieś problemy z czytaniem ? Bo już dedukji nie trzeba aby przeczytać kawałek tekstu .

Czytam i nadal nie widzę żadnych konkretów. Przypomnę twoje słowa:

Cytuj:
to zamykając to odblokowując posty

pytałem które to wątki... oczywiście nie odpowiedziałeś.

Przypominam fragment innego postu:

Cytuj:
Albercik napisał:
Mis' : po co to pytanie , skoro i tak nie dajecie możliwości odpowiedzi ?

Nie wiem kiedy wątek został zamknięty, ja w kazdym razie o tym nie wiedziałem zadając pytanie. Przepraszam jeśli cie to uraziło w jakiś sposób. Co do odpowiedzi, to mogłes odpowiedziec na przykład tu. W końcu i tak nowy wątek otworzyleś...

Jak widzisz zasugerowałęm ci abyś odpowiedział w wątku który włąśnie otworzyłeś... oczywiście nie odpowiedziałeś...

Proszony jesteś kilkakrotnie o podanie źródła informacji na której opierasz twierdzenie o legalności sharingu - w końcu podajesz w odpowiedzi słowo:

Cytuj:
REGULAMINY

nadal nie precyzujac jaki to regulamin, co w nim napisano? Wybacz, ale pytając o konkrety chciałbym mieć 100% pewnosci, aby na tej podstawie uniknąć zamykania podobnych wątków w przyszłości. To samo nieco innymi słowami napisał Tasiorek argumentując decyzję o zamknięciu wątku. Na razie mamy dwa głosy podpierające się telefonicznymi rozmowami z operatorem przeciw jednemu głosowi podpierającym się tajemniczym regulaminem... pomyśl logicznie - będąc na moim miejscu komu byś wierzył bardziej?

Tytuł:
PGF

Rozumiem ,że jesteś na etapie dziecka , które non stop pyta "dlaczego?" . Bez względu na to , co ja odpowiem zapytasz "dlaczego?" .

Jeżeli nie rozumiesz/nie chce Ci się/brakuje inteligencji/itp (niepotrzebne skreślić) cytatu który przytoczył Ulter to przykro mi , ale nie jestem od tego , aby uczyć dedukcji . Ja rozkładam ręce , jeżeli nie wiesz co to regulaminy i w ogóle nie czytasz moich postów , to faktycznie masz za co przepraszać - to nazywa się ignorancja . Nie chce mi się już przytaczać cytatów - i tak ich albo nie przeczytasz , albo nie zrozumiesz - dokładnie tak jak poprzednich .

Oczekujesz odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie "Kurczę, mógłbyś być konkretny? Nie wiem o co ci chodzi." - odpowiedzi na to było przynajmniej pięć . Mogę Ci fundnąć elementaż , jeżeli masz kłopoty z czytaniem.

Na początku było zdziwienie , później było śmiesznie , ale teraz to już żenada i zrezygnowanie . A Mis' pewnie znów zapyta "dlaczego?" (czyt. "wyjaśnij dokładnie o co ci chodzi?") .

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Oczekujesz odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie "Kurczę, mógłbyś być konkretny? Nie wiem o co ci chodzi." -

Nie chce mi się juz... można dyskutowac z kimś kto chce (i potrafi) dyskutować, a nie robić zamieszanie. Ty skutecznie omijasz zadawane ci pytania. I masz w dodatku pretensje, że ci nie pozwolono odpowiedzieć. Zaiste ciekawa postawa. Wyraźnie świadczy o twojej kulturze.
O twojej wiarygodności, zaś, świadczy choćby fakt, ża pomimo tylu próśb, nie podałeś nawet o jaką firmę chodzi...

Dla mnie wystarczy.

I, potraktuj to jako oficjalne oświadczenie, powtórzę słowa Tasiorka - dopóki nie zostanie nam jednoznacznie udowodnione, że sharing jest legalny, posty na ten temat będą blokowane lub usuwane.

Dla mnie EOD. Chyba, że znajdzie się ktoś operujący konkretami.

Tytuł:
MODERATOR

Albercik, nia mam juz sily, ani ochoty, wiec mam jedna prosbe: wskarz mi jak glupiemu fragment tego tajemniczego regulaminu, ktory zaprzecza temu, czego sie dowiedzialem na ich infoliniach. Narazie to sobie piszesz o niczym i potrafisz napisac, ze nie mamy o tych sprawach pojecia, bez zadnego udokumentowania.
Ulter, w wymianie prywatnych wiadomosci nie potrafiles mi podac zadnego konkretu. Dowiedziales sie czegos nowego od tamtego czasu, czy poprostu potwierdzasz, bo tak Ci sie podoba?

Tytuł:
Użytkownik

tasiorek pisze:
Ulter, w wymianie prywatnych wiadomosci nie potrafiles mi podac zadnego konkretu. Dowiedziales sie czegos nowego od tamtego czasu, czy poprostu potwierdzasz, bo tak Ci sie podoba?

Konkrety czego? Pisałem Ci że sytułacja prawna sharingu nie jest do końca jasna i można powiedzieć że działa on na granicy prawa (tak, wiem na infolini cyfry powiedzieli że jest to nielegalne). Jeżeli chodzi o dawce (osobe która ma serwer, tuner karte itp.) to jedyne do czego można sie na dzień dzisiejszy faktycznie przyczepić to przestepstwo skarbowe (tak samo jest z dzieleniem neo za kapuche) ew. do lewej karty jeżeli taka osoba ją posiada (a wiekszość z tego co wiem ma leglanie opłacane). Sytułacja biorcy/klienta jest jeszcze bardziej korzystna bo nie można mu praktycznie nic zarzucić.

Także to w jaki sposób postepuje moderacja tego forum jest śmieszne co juz kolega zauważył. Blokuje sie temat i wyzywa sie osobe która podała nazwe programu KLIENTA od złodzieja.

Jeżeli już chcecie być tacy praworządni to proponuje faktycznie zająć sie osobami które dziela neostrade i czerpią z tego zysk. Identyfikacja takich osób na forum jest bardzo łatwa o ile nie balnalna (wystarczy poprzeglądać odpowiednie tematy gdzie takie osoby chwala sie ilościa użytkowników przypdającym na łącze czy też pobieranymi składkami itd.)[/url]

Tytuł:

skasowane

Ostatnio zmieniony sobota, 2 września 2006, 16:33 przez Puaro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
PGF

Mis' pisze:
O twojej wiarygodności, zaś, świadczy choćby fakt, ża pomimo tylu próśb, nie podałeś nawet o jaką firmę chodzi...

Mylisz się - to świadczy o Twojej bezczelności i głupocie - wszystko było wymieniane po kilka razy , ale proszę , jak debilowi.
1) W którymś z pierwszych postów masz napisane : cyfra+
2) Następna firma TPsa - neostrada
3)
Cytuj:
Albercik, nia mam juz sily, ani ochoty, wiec mam jedna prosbe: wskarz mi jak glupiemu fragment tego tajemniczego regulaminu, ktory zaprzecza temu, czego sie dowiedzialem na ich infoliniach.

Jeżeli masz taki problem : www.google.pl i lenistwa nie zasłaniaj bezradnością . Wszystkich wysyłasz na google , więczacznij sam się stosować do zaleceń.
4)
Cytuj:
Zaiste ciekawa postawa. Wyraźnie świadczy o twojej kulturze.
Jakoś mojej kulturze nie można zarzucić tyle , co Twojemu niewychowaniu ,mianowicie - netykieta : Ty , Twoje , Ci , Tobie .
5)
Cytuj:
pokaż skan/link do takiego regulaminu
Może jeszcze mam podrzucić Ci do Londynu ?

Kiedy przychodzi do konkretów jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem regulaminu , drugi gra nieporadnego imbecyla. Gdzie Wasza rezolutność ? Może jeszcze konkretniej mam coś przytoczyć ? Mis' - pewnie będziesz chciał znać konkretny punkt z regulaminu ? Tasiorek - kolor papieru regulaminu też jest Ci potrzebny ? Bez jaj chłopaki , ale mam nadzieję ,że tylko udajecie takich imbecyli , bo w przeciwnym wypadku aż strach ,że ktoś taki jest moderatorem na forum .

Tytuł:
MODERATOR

Ulter pisze:
na dzień dzisiejszy faktycznie przyczepić to przestepstwo skarbowe

Po raz kolejny przeoczyles lamanie podpisanego regulaminu.
Ulter pisze:
wyzywa sie osobe która podała nazwe programu KLIENTA od złodzieja.

Czyzbym cos przeoczyl?
Ulter pisze:
Jeżeli już chcecie być tacy praworządni to proponuje faktycznie zająć sie osobami które dziela neostrade

I co z takimi osobami robic? Tematow zamykal nie bede, bo moga sie przydac osobom, ktore robia to legalnie. Na policje tez nie mam zamiaru niczego zglaszac.
Puaro pisze:
Jaką wymierną odpowiedź oni otrzymali, bo ja juz "cuda" słyszałem od pań i panów z infolini

Przeczytaj ten watek, to bedziesz wiedzial. Mozesz tez zadzwonic.
Puaro pisze:
czyżby sprzedaż sprzętu itp. do... była aż tak legalna czy tylko balansują na prawie....., może ich prawnicy są.... za ciency

Sprzedaz sprzetu jest jak najbardziej legalna. Wedlug Twojego rozumowania nozy i nagrywarek CD/DVD tez nie powinni sprzedawac.
Puaro pisze:
czemu isnieją takie strony i fora (przykład - bo jest ich wiecej )????

www.osloskop.net tez istnieje i wedlug tworcow sluzy do porownywania sum kontrolnych... To nie jest zaden argument.
Albercik pisze:
Jeżeli masz taki problem : www.google.pl i lenistwa nie zasłaniaj bezradnością . Wszystkich wysyłasz na google , więczacznij sam się stosować do zaleceń.

Moglbys mi przypomniec kiedy ostatnio odeslalem kogos na google? Bo narazie potrafisz tylko oskarzac bez zadnych podstaw. Uwierz mi, ze regulamin potrafie znalezc, ale w samym regulaminie niczego nie odnalazlem. Skoro Ty to zrobiles, to jakim problemem jest wkleic ten fragment?
Albercik pisze:
Tasiorek - kolor papieru regulaminu też jest Ci potrzebny ?

Motasz sie i motasz, jak biedna rybka. Moze w koncu zamiast wymyslac kolejne bzdury podasz jakis KONKRET.

Tytuł:
PGF

tasiorek pisze:
.... Uwierz mi, ze regulamin potrafie znalezc, ale w samym regulaminie niczego nie odnalazlem. Skoro Ty to zrobiles, to jakim problemem jest wkleic ten fragment?
(...)
Motasz sie i motasz, jak biedna rybka. Moze w koncu zamiast wymyslac kolejne bzdury podasz jakis KONKRET.

Czy na prawdę tak trudno wydedukować : Nie znalazłeś , bo tego tam nie ma !!!! W REGULAMINIE NIE MA NIC O ZAKAZIE ROZDZIELANIA W TYM SAMYM LOKALU A TAKŻE O SHARINGU .

Takie to trudne ? Jak na razie to nie ja się motam , tylko Wy , nie potraficie czytać ze zrozumieniem - za każdym razem trzeba tłumaczyć . Nie pytaj o "dokładniej" , nie da się .

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Mis' pisze:

Mylisz się - to świadczy o Twojej bezczelności i głupocie - wszystko było wymieniane po kilka razy , ale proszę , jak debilowi.
1) W którymś z pierwszych postów masz napisane : cyfra+

Pozwolę sobie na kilka słów pomimo że deklarowałem EOD. Faktycznie, przeoczyłem że napisałeś w któryms z pierwszych postów że chodzi ci o cyfrę+. Mea culpa. Przepraszam i cofam powyższe słowa. Ale gdybyś na pierwsze, moje o to, pytanie pytanie odpowiedział tak jak powyżej uniknęlibyśmy wymiany niepotrzebnych postów...
Niewiedza zazwyczaj nie jest wyznacznikiem głupoty. Niewiedza nie jest w żadnym stopniu wyznacznikiem bezczelności. Odnoszę wrażenie, ze chciałes mnie obrazić. Nie wzrusza mnie to, choć nie ukrywam, że uważam iż należy mi się słowo przepraszam.

Albercik pisze:
Jakoś mojej kulturze nie można zarzucić tyle , co Twojemu niewychowaniu ,mianowicie - netykieta : Ty , Twoje , Ci , Tobie.

nie będę cię pytał, przeciw któremu to punktowi netykiety, zgrzeszyłem bo i tak nie odpowiesz. Według mnie żadnemu.

Albercik pisze:
5)
Cytuj:
pokaż skan/link do takiego regulaminu
Może jeszcze mam podrzucić Ci do Londynu ?

wystarczyłby link.

Albercik pisze:
Kiedy przychodzi do konkretów jeden nie może sobie poradzić ze znalezieniem regulaminu , drugi gra nieporadnego imbecyla. Gdzie Wasza rezolutność ? Może jeszcze konkretniej mam coś przytoczyć ? Mis' - pewnie będziesz chciał znać konkretny punkt z regulaminu ?

wiesz... gdyby ci zależało ci aby tę sprawę jednoznacznie wyjasnić, to na samym początku zadałbyś sobie trud podania takiego punktu, bądź napisał od razu "w regulaminie XXX nie ma słowa o sharingu". I to by wystarczyło.

Albercik pisze:
Tasiorek - kolor papieru regulaminu też jest Ci potrzebny ?

Rozumiem, że to miała być ironia. Niestety zabrzmiało niegrzecznie....

I UWAGA!!! Ostatnie pytanie do Albercika:

Jeśli tacy jesteśmy paskudni, jesli nie potrafimy prowadzić tego forum, jeśli tak ci przeszkadza nasze postępowanie, jesli nasza niekompetencja jest tak wielka jak o tym piszesz, to co ty tu jeszcze robisz? masochizm, jakiś, psychiczny???

Tytuł:
PGF

Mis' pisze:

Jeśli tacy jesteśmy paskudni, jesli nie potrafimy prowadzić tego forum, jeśli tak ci przeszkadza nasze postępowanie, jesli nasza niekompetencja jest tak wielka jak o tym piszesz, to co ty tu jeszcze robisz? masochizm, jakiś, psychiczny???

Czy podważam Waszą wiedze informatyczną ? Czy chociaż raz poddałem w wątpliwość wielkość przedsięwzięcia , jakie kontynuujecie ? To co zrobiliście jest dziełem samym w sobie , ale czy jeżeli Twój wychwalany przez Ciebie nauczyciel przyjdzie do Ciebie do domu i podczas jedzenia będzie bekał i pierdział czy ujmie to jego wiedzy czy kulturze ? Czy wypraszając go z Twojego domu stwierdzisz , że jest głupi czy niewychowany ? Jeżeli nie ma to dla Ciebie różnicy , a są to lekko zmienione Twoje cytaty , to mamy jeszcze o czym rozmawiać ?

ps. Do wiadomości : netykieta mówi o tym ,że zwracając się do kogoś należy użyć wielkich liter - tego także nie zrozumiałeś , więc podaję cytat z netykiety (Ty , Ci , Tobie ) . Nawet tego nie przeczytałeś ze zrozumieniem.

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
Mis' pisze:

Czy podważam Waszą wiedze informatyczną ? Czy chociaż raz poddałem w wątpliwość wielkość przedsięwzięcia , jakie kontynuujecie ? To co zrobiliście jest dziełem samym w sobie

cóż wypada podziękować... niemniej jednak integralną częścią tego co robimy jest sposób prowadzenia tego forum. Ja osobiście nie potrafiłbym przebywać z ludźmi, których postępowania nie akceptuję pomimo ich wiedzy i umiejętności. Byłby to z mojej strony przejaw masochizmu - jest wiele stron/grup ludzi zajmujacych się Linuksem... Prawdopodobnie inni moderatorzy nie byli by tak upierdliwi jak my. Tyle tylko znaczyło moje pytanie.

Albercik pisze:
ps. Do wiadomości : netykieta mówi o tym ,że zwracając się do kogoś należy użyć wielkich liter - tego także nie zrozumiałeś , więc podaję cytat z netykiety (Ty , Ci , Tobie ) . Nawet tego nie przeczytałeś ze zrozumieniem.

Zrozumiałem, przepraszam jesli cię to dotknęło.

Tytuł:
PGF

Cytuj:
Zrozumiałem, przepraszam jesli cię to dotknęło.

Nie dotknęło , jak zresztą żadna z wypowiedzi - to tak do wiadomości , ale widze , że nadal nie stosujesz się do netykiety .... celowo :wink: ?
Cytuj:
Ja osobiście nie potrafiłbym przebywać z ludźmi, których postępowania nie akceptuję pomimo ich wiedzy i umiejętności

Właśnie , dlatego forum to dobra sprawa , ale czasami trzeba byc otwartym i przyjąc krytykę .

Tytuł:

skasowane

Ostatnio zmieniony sobota, 2 września 2006, 16:33 przez Puaro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
MODERATOR

Albercik pisze:
widze , że nadal nie stosujesz się do netykiety .... celowo :wink: ?

nie, nie celowo. Skupiłem się na treści i forma umknęła. Przepraszam.

Tytuł:
Honorowy Admin

Może faktycznie przydałoby się trochę faktów, bo w tym wszystkim nadal nie widać, co zarzuca nam Albercik, poza rzekomym zamykaniem i otwieraniem tematów jak nam się podoba.
Otóż NIE zamykamy i NIE otwieramy na zmianę wg. naszego widzimisię. Inkryminowany temat został zamknięty, a Mis` i ja dopisaliśmy się do zamkniętego tematu (moderatorzy mają takie prawo).
Co do ewentualnego następnego zarzutu, o dowolnym traktowaniu legalności (ten zarzut podnieśli także inni). Nasze stanowisko nie zmieniło się od początku. Nigdy nie będziemy zgłaszać organom ścigania niczego, bo nie taka jest nasza rola. Natomiast nie popieramy i nie będziemy udzielać na forum rad jak:
- nielegalnie dzielić telewizję kodowaną;
- nielegalnie dzielić neostradę;
- jak oszukiwać providerów;
- skąd wziąć cracka, który ulegalni np. CgPro;
Na ten temat nie będzie żadnej dyskusji. I oznajmiam, że sam będę wycinał takie posty. Jeśli komuś się to nie podoba, to nie musi tu zaglądać.
Teraz trochę uzasadnień odnośnie dwóch najistotniejszych tematów w tej dyskusji. Legalnie można korzystać na wielu telewizorach z jednego odbiornika telewizji kodowanej, ale jednego dekodera nie wolno stosować w wielu takich odbiornikach równocześnie. Taką odpowiedź dostał tasiorek i taką dostałem też ja. Infolinia jest formalnie wystarczającym źródłem informacji.
Co do neostrady:
Cytuj:
Nie wiem skąd to wykopałeś , ale lokal wynajmowany innym firmom jest wydzielonym fizycznie innym pomieszczeniem - prawo budowlane (podział fizyczny) i to jest nielegalne . Inaczej ma się do lokatorów w mieszkaniu - jeden lokal - można dzielić.

Niedawno zakładałem takie coś w domu, którego właścicielka chciała się upewnić, czy nie będzie miała kłopotów. Odpowiedzi udzieliła niebieska linia. Jeśli właściciel domu (własność potwierdzona wpisem w księdze wieczystej) wynajmuje pokoje, mieszkania (lokatorzy mieszkają legalnie - są zameldowani na pobyt czasowy), to może w swoim domu założyć neostradę i rozprowadzić do każdego pomieszczenia. Uzyskanie takiej odpowiedzi wcale nie było łatwe i proste, bo wiadomo, że tepsa niechętnie do tego podchodzi. Chciałaby najlepiej, żeby do każdego komputera osobną neostradę kupić ;)
I kolejny cytat z Albercika:
Cytuj:
tolerujecie dzielenie neo , ale nie dzielenie TV

A dowód na to?
I jeszcze jeden:
Cytuj:
Reasumując : jeżeli dla kogoś jest jeszcze niejasne do czego zmierzam , to tłumaczę: nie macie pojęcia w danym temacie , ale uznajecie go jako "nielegalny" i zamykacie . A myląc się dajecie jeszcze błędne uzasadnienia wprowadzając innych w błąd , jeden przez drugiego (moderatorzy) przytaczacie sprzeczne uzasadnienia , to zamykając to odblokowując posty . Toż to istny cyrk. Czy już dotarło o co chodzi ?

Powyżej odpowiedziałem na te zarzuty. Proszę o dowód, że to są błędne uzasadnienia. Gdzie i kiedy jeszcze zamykaliśmy i otwieraliśmy posty? Jeśli nie ma dowodu, a w żadnym poście go nie znalazłem, to znaczy, że Albercik kłamie.
Więc o co w końcu chodzi? Znalazłem jeszcze fragment o netykiecie, że powinno się pisać Ty, Tobie, Ciebie z wielkiej litery. No a co wy na takie coś?
Cytuj:

Widać takie odzywki Albercikowa netykieta dopuszcza.
Nie jeden tylko Albercik się tak popisuje - Puaro podał link i zapytał:
Cytuj:
czemu isnieją takie strony i fora (przykład - bo jest ich wiecej )????

Odpowiem, bo ich twórcy może wyznają zasady moralne Kalego z "w pustynie i w puszczy". Natomiast po odpowiedzi tasiorka, wzmiankowany już Puaro dokończył:
Cytuj:
Cytuj:
Odp. Tasiorek
www.osloskop.net tez istnieje i wedlug tworcow sluzy do porownywania sum kontrolnych... To nie jest zaden argument.

Tutaj normalnie zobaczyłem przebłysk twojej inteligencji i dlatego to porównanie i (według ciebie) odpowiedź na moje pytanie pozostawię bez komentarza.........

Zatem kolejny przykład wielkiej kultury.. pozostawię bez komentarza. Dodam tylko, że w wypowiedzi żadnego z moderatorów nie zauważyłem argumentów ad personam. wręcz przeiwnie starali się bardzo by ich wypowiedzi były wyważone i sensowne.
Ja jednak nie będę tak kulturalny i zauważę, że obrzucanie inwektywami respondentów to normalna praktyka Albercika. Początkowo zamierzałem cytować, jednak stwierdziłem, że cytaty z prawie 1700 postów mogłyby być zbyt męczące. Mi ten użytkownik utkwił w pamięci przede wszystkim jako ten, który zarzucał nam tajne zjazdy Freesco, ponieważ ON nic nie czytał na ten temat. I rzekomo nigdzie nic na ten temat nie ma. A wystarczy hasło w google wpisać, wystarczy stronę Freesco otworzyć... Niemniej jednak dla Albercika jesteśmy dalej jakąś tajną mafią urządzającą tajne zjazdy dla wybranych. Pomimo gotowości, że dopiszę go w każdej chwili, jeśli tylko chce, oczywiście się nie odezwał. Bo zapewne tylko chodziło o flejm, tak samo jak i w tym przypadku. Przyznam szczerze, że współczuję ludziom, których namówiłem do moderowania forum. Marnują czas na udowadnianie, że nie są wielbłądami, a Albercik i tak wie swoje. Zapewne niedługo do żartobliwego powiedzonka, że wszystkiemu są winni Żydzi i masoni dołączy jeszcze "i PGF".
Na koniec podsumuję to, co najważniejsze. Posty o działaniach nielegalnych będą usuwane, w przypadku pojawienia się odpowiedzi - one także. Chcecie o tym pogadać - proszę bardzo - są fora tym zagadnieniom poświęcone, tutaj nie!

Tytuł:

skasowane

Ostatnio zmieniony sobota, 2 września 2006, 16:34 przez Puaro, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
MODERATOR

Puaro pisze:
To co napisałem było adekwatne do otrzymanej odpowiedzi

Moja odpowiedz nie byla w zadnym wypadku obrazliwa, w przeciwienstwie do Twojej. No ale to swiadczy o Twoim wychowaniu. Z reguly nie dyskutuje z ludzmi na takim poziomie, ale zrobie dla Ciebie wyjatek.
W mojej odpowiedzi podalem Ci przyklad strony dzialajacej zupelnie nielegalnie na zdrowy rozsadek, ale podpierajacej sie zgodna z prawem, glupia wymowka, dzieki ktorej istnieje. Na jakiej zasadzie dzialaja tamte strony nie wiem, ale to byl przyklad na to, ze w sieci tez sa przekrety.
Druga sprawa to stwierdzenie "wymierna odpowiedz"- jak juz sie go czepiles, to faktycznie prosilbym o wyjasnienie jego znaczenia. Znam znaczenie slowa wymiarny, odpowiedz tez, ale takie polaczenie jest dosc dziwne.

Tytuł:
Użytkownik

ciekawe czy jeszcze ktos to czyta - ja juz nie :)

pozdrowionka.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+2godz.