Nie chce nikogo urazić, to forum jest bogate i rozbudowane, interesuje mnie jednak czemu jesli jakiś problem sie powtarza w nnd nie możecie napisać artykułu i wstawić go na stronie głownej? Ja wiem że "wystarczy użyć opcji szukaj", jednak nie zawsze jest ona zadowalająca. Ponadto nie kazdy ma czas i zdrowie przegladać przez kilka godzin forum przebijając sie przez wiadomości głupie, pozerskie i lamerskie nim pozyska potrzebe sobie informacje. Naprawde po 8 godzinach przed komputerem w pracy, gdy siadam do komputera na kolejne 3-5 godzin w domu tylko po to by wyszukac "zgooglać" na setce wszelakich forów to czego poszukuje to szlag mnie trafia. Właśnie na skutek takiego postępowania w ciągu 1 roku strasznie zepsuł mi się wzrok, (teraz wstając od komputera po paru godzinach nie jestem w stanie cztać liter mniejszych niż 8 mm). Na tym forum jst wiele osób posiadających wiedzę i chęć pomocy (np. MAC!EK) dlaczego nie ułatwić nam i im życia tworząc artykuły bedące konsolidacją wiedzy na temat danego przypadku/programu właczając w to przygotowania do instalacji, instalację kofiguracje, najczęstsze spotykane problemy i ich rozwiązania.
Dodam że własnie takie artykuły pomogły mi skonfigurować ruter nnd gdy wbudowany kofigurator zawiódł - wydrukowałem sobie kilka stron artykułów ze strony głownej nnd oraz kikla z innych stron następnie spokojnie przeczytałem a w trakcie instalacji tez nie musiałem szukac dostępu do jakiegoś forum - wszystko miałem na kartkach.<b> Dlatego prosze tych spośrób was, którzy dyspponujecie odpowiednią wiedzą zróbcie artykuły</b> na np. mldokeya czy serwerów ftp pełne i konkretne, zmniejszy sie na pewno powtarzalność pytań, a te zadawane będą ciekawsze, bardziej nietypowe i rozwojowe dla nnd.
PS. łatwiej mi wydrukowac (mimo kosztów) nawet 10 czy 50 stron instrukcji niż 10 - 15 watków z podstronami.
Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej propozycji.
Pozdrawiam Shaigar