Ja mam SDI i tez mam problemy z zwisami na Freesco. Najczesciej wiesza sie po 1,5 dnia dzialania, czasami pochodzi tylko 5 godzin, a czasami to nawet 5 dni potrafi. To chyba zalezy od przeciazenia lacza. Mam na serwerze celerona 300mhz, 32ram. Mam zaintalowany caly pakiet do www: apache, mysql itd.. . Wszystko chodzi, zawsze jest wolne od 4 do 2 mb ram. Objawami zwisow jest:
-niedzialajacy net,
-gdy pinguje do serwera nie widzi go, ale co jest dziwne czasami dziala telnet a pingu nie ma ( why???? ).
-na HISie swieci sie dioda polaczenia z tepsa,
-czasami tez niedziala telnet ale inet dziala tylko niektore stronki nie chca sie wczytywac.
Dodawalem wszystkie wpisy ktore podawaliscie ( -vj itd...)
Mam tez taki wpis ze sprawdza czy widzi ip wirtualnej polski co 15 minut a jak nie widzi to robi reboot. Niestety serwer dalej sie wiesza i zaczyna mnie to bardzo wqrwiac. Mam juz 3 serwer i dalej tak samo. Zastanawiam sie juz na instalacja redhata.
Narazie zostaje na freesco. Prosilbym o taki skrypt ktory robi reboot serwera np. co 12 godzin. np. cos takiego, nie wiem czy dobrze i gdzie to wpisac:
Cytuj:
if [ $C = 1200 ]; then
reboot
fi
done
ten rebootuje serwer o 12, dobrze napisany?? gdzie to wsadzic?? moze cos jest inny sposob rebootowania co kilka godzin?? z gory dzieki